Vill du ha hjälp med att ge dina möbler nytt liv?

Soffa
Välkommen till Nio Liv Möbeltapetsering!

Vill du förnya och utveckla ditt hem med en personlig stil? Vill du bevara ett kulturarv eller kanske agera mer klimatsmart? Välkommen till oss! Vi arbetar med omklädsel av alla typer av möbler både till hem och företag.  Ring eller fyll i formuläret under ”Kontakt och Öppettider” för en prisuppskattning eller kom förbi butiken så kan vi hjälpa dig. Vi finns i Linköping men välkomnar så klart kunder från hela Östergötland eller landet. Vi tillhandahåller följande tjänster;

  • omklädsel av alla typer av möbler
  • möbelstoppningar moderna och traditionella
  • sömnad av gardiner och överdrag
  • försäljning av möbler, möbeltyger, gardintyger och tapetserarmaterial

Vi samarbetar med möbelsnickare och målare och kan förmedla kontakt vid behov. 

Att vara tapetserare innefattar mycket mer än omklädsel med nytt möbeltyg. Underarbetet är av största vikt för ett gott resultat. Om er möbel behöver renovering av stoppningen eller resårhus genomför vi det enligt lämplig metod för den specifika möbeln. Vi arbetar både med moderna och traditionella material och metoder.

Traditionella stoppningar

Underst sitter oftast en bärande väv eller en sadelgjord. Grundstoppningen består ofta av kroll eller celokrin (kokosfiber) samt väv av t.ex. linne eller jute. Stoppningen formas och fixeras genom att man syr av stoppningen för hand. Överstoppningen består traditionellt av ett lager hästtagel som gör den mjuk att sitta på. En bomullsväv samt ett lager vadd avslutar närmast under möbeltyget.

Moderna stoppningar

Möbler av det moderna slaget är oftast stoppade med konstmaterial som kallskum, polyeter eller latex. 

Resårhus

Många äldre möbler har ett resårhus som efter decennier av slitage kan behöva renoveras eller bytas ut. Vi snör på traditionellt vis med resårgarn som ger en mycket hållbar sits.

Plymåer 

Möbelns sittplymåer kan behöva bytas ut eller fyllas på. Vi använder dun och bollfiber för att fylla på eller tillverka nya plymåer.

I fotoalbumet hittar du exempel på några av våra tidigare arbeten.