Att få arbeta med ett gediget hantverk, möbler, form och vackra textilier är viktigt för oss.

Gesallprov 022, just

Agneta

Det var mitt stora intresse för antika och gamla möbler som fick mig att utbilda mig till tapetserare. Numera tycker jag att det är lika roligt med moderna möbler och designklassiker. Att få arbeta med ett gediget hantverk, möbler, form och vackra textilier är viktigt för mig.
Efter diverse kurser och praktik hos olika tapetserare sökte jag 2003 till Carl Malmstensskolan som är landets enda tapetserarutbildning på högskolenivå. Malmstensskolan ligger numera på Lidingö men hör till Linköpings universitet.
Våren 2006 avlade jag mitt gesällprov och belönades med liten silvermedalj av Sveriges Hantverksråd. Samma år blev jag klar med min kandidatexamen i möbeltapetsering. Hösten 2012 fick jag mitt mästarbrev.

Redan under min studietid startade jag företag. Efter utbildningen hyrde jag in mig hos en tapetserarkollega. Hösten 2009 öppnade jag verkstad och butik på Djurgårdsgatan.

Johan

Började min bana med kvällskurser här på Nio Liv Möbeltapetsering med Agneta som kursledare.  Under hösten 2015 startade jag min utbildning på Hantverkslärling i Leksand med Agneta som min mentor. 

Under första delen av 2018 slutförde jag mitt gesällprov. Jag belönades med liten silvermedalj av Sveriges Hantverksråd. Utdelningen i blå hallen i november 2018 var ett minne för livet. 

Våren 2018 fick jag förmånen att bli delägare i Nio Liv Möbeltapetsering.

Vi är medlemmar i Sveriges Tapetserarmästare, branschorganisationen för möbeltapetserare, gardinmakare och bilsadelmakare.