På antikrunda i London

I helgen var jag på snabbvisit i London. Det var tänkt att äventyret skulle börja i Kenwood House, en byggnad uppförd under 1600-talet och senare inredd av arkitekten och möbeldesignern Robert Adam (1728–1792). Förväntade mig att se något liknande det på bilden till vänster (lånad från http://www.english-heritage.org.uk), men möttes istället av plast och byggnadsställningar… Det visade sig att Kenwood House var stängt för renovering och öppnar först till våren igen.

Kenwood house Kenwood house


Well well, liten miss i planeringen… Jag fick nöja mig med att besöka några antikaffärer, hälsa på korparna i Towern och ta en tur till hantverksmarknaden i Lauderdale House. Antikrundan resulterade inte i några inköp utan bara i det här lilla bildspelet med mycket skinn och mörka träslag: