Vad döljer sig under tyget på en stol?

imageDet visste jag inte för två veckor sedan.

Jag heter Isabelle och går andra året på Slöjd, hantverk och formgivningsprogrammet på Linköpings Universitet. Möbler har länge intresserat mig och när det blev dags att söka praktikplats ville jag prova på hur det är att jobba som möbeltapetserare. Jag hade med mig en gammal stol som jag fick klä och stoppa om på traditionellt vis. Jag visste som sagt inte alls hur det såg ut under det översta tyglagret på en gammal stoppad stol. Där fanns bl a sadelgjord, grundväv, grundstoppning och överstoppning. Ännu mindre visste jag hur en ny stoppning görs på gammalt vis och vilket hantverk det är. Tack vare bra material och god handledning av Agneta fick min stol en ny sits. Jag fick även en inblick i yrket, som verkar vara både intressant, varierande och roligt!

 

Klicka på bilderna för att läsa mer: