Nytt ansikte på lärlingsbloggen

image

Nu har lärlingsbloggen fått ett nytt ansikte. Carin har lämnat över stafettpinnen till mig. Jag heter Johan Jolsta och har i slutet av augusti påbörjat min lärlingsutbildning till möbeltapetserare. Utbildningen sker via Hantverkslärling i Leksand och kommer löpa över ca två år och  avslutas med gesällprov. Jag har fått möjligheten att genomföra min utbildning på Nio Liv och kommer här på lärlingsbloggen uppdatera er vad som händer i verkstaden.
Mitt intresse för gamla möbler, inredning, form och design började för ganska länge sedan när jag tillsammans med min farmor gick på slagauktioner i Loftahammar där vi hade vår sommarstuga. Men åren har intresset successivt växt och under de fyra sista åren har jag gått kvällskurser hos Agneta på Nio Liv. Att bygga upp en möbelstoppning från grunden med gamla metoder och naturliga material är otroligt spännande och tillfredställande.

Jag hoppas kunna hålla er uppdaterade om vad som händer i utbildningen och i verkstaden. Hoppas ni kommer tycka det är lika roligt som jag!

/Johan