Armlänstol med proveniens

image

I samband med att vi besökte Norrköping och Erik Chambers utställning på Konstmuseum passade vi på att hämta denna armlänstol på Bukowskis som jag ropat in på auktion veckan innan. Planen med denna stol var att få göra nya vulster på armstöden för det är ett moment som jag inte gjort. Jag hade dock inte räknat med att finna det jag gjorde när jag vände på stolen. Märkningen Friedrich Otto Schmidt Wien var oväntad och lite spännande. Googlade och fann att Friedrich Otto Schmidt är fortfarande aktiva i Wien inom antikviteter och möbler. Jag mejlade dom bilderna och frågade om det fanns någon dokumentation på stolen. Efter bara ett par dagar fick jag svar. Eftersom familjeföretaget flyttade 1904 från Singerstrasse till Palias Chotek uppskattas den vara tillverkad tidigt 1900-tal. Armlänstolen är en del av ett set på sju stolar inklusive en bänk som kommer från den berömda antikvitetshandlaren Bernheimer från Munchen och ägdes av Max Schmidt. Max hyrde ut detta set till utställningar och privatpersoner fram till maj 1914 när han förde över setet till sitt företag i Budapest. Därefter såldes det vidare till okänd köpare.

Nu är bara frågan hur jag ska göra med renoveringen? Några förslag?  /Johan